500

Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανωτέρου επιπέδου YOGA ξεκινάει κάθε Οκτώβριο. Στο πρόγραμμα μπορεί κανείς να ενταχθεί όλη την σεζόν και να ολοκληρώσει όταν συμπληρώσει όλους τους κύκλους εκπαίδευσης.

Το Advanced JYOTI YOGA Teacher’s Training 300 RYT για την πιστοποίηση Yoga Alliance 500 RYT έχει δημιουργθκεί για να προσφέρει τις δεξιότητες και τα εργαλεία εκείνα ώστε να διδάξετε σε υψηλό επίπεδο μέσω της προσωπικής σας ανάπτυξης και εξέλιξης και να απελευθερώσετε πλήρως τις επαγγελματικές σας δυνατότητες και προοπτικές.

Το Advanced JYOTI YOGA Teacher’s Training 300 RYT απευθύνεται MONO σε δασκάλους που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα των 200 RYT και θέλουν να εμβαθύνουν στισ γνώσεις τους και να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους.

Λάτρεις και επαγγελματίες της Yoga, επιστήμονες από κλάδους που θα υποστηρίξουν στο να εμβαθύνετε στηνν Yoga δημιουργούν ένα πρόγραμμα που συνδυάζει παραδοσιακές εκπαιδευτικές μεθόδους και θεραπείες με τις πιο σύγχρονες αξίες του Ενσυνειδητότητας, του Coaching, της Ψυχολογίας, της Ανατομίας και της Φυσιολογίας.

Η επιστημονική ομάδα της JYOTI YOGA:

Μέσα από προχωρημένη Asana, Pranayama και Διαλογισμό, Φιλοσοφία, Ανατομία, Ψυχολογία, Ayurveda και Coaching, το πρόγραμμα μαθημάτων μας είναι μια εμπειρία πραγματικής προσωπικής αλλαγής.

Στο τέλος αυτού του ανωτέρου επιπέδου προγράμματος, οι απόφοιτοι advanced δάσκαλοι yoga 500 RYT, έχουν αποκτήσει δεξιότητες και εργαλεία να διδάσκουν σε υψηλό επίπεδο αρχάριους, προχωρθμένους αλλά και ειδικές ομάδες ασκούμενων yoga. Θα ενσωματώσουν την φιλοσοφία της Yoga ,την γνώση, τις δεξιότητες διδασκαλίας και τα εργαλεία σαν ένα χάρτη για μία ζωή με σκοπό, στόχους, χαρά και πληρότητα.

Οι κύριες ενότητες του προγράμματος είναι:

Asana, Pranayama, Διαλογιςμόσ, Adjustments:

Εμβαθύνουμε στην κατανόηση των asanas. Μέσα από το στοχευμένο προσωπικό μας πρόγραμμα ενδυνάμωσης, το σώμα μας εξελίσσεται ισορροπημένα και υποστηρίζει συνειδιτά, με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση πιο προκλητικές asanas. Μέσω της συνολικής εμπειρίας καλλιεργούμε την ικανότητα να διδάξουμε ασκούμενους και ομάδες προχωρημένου επιπέδου.

Αναλύουμε σε βάθος το θαύμα της αναπνοής. Με advanced pranyama, πρακτικές και καθημερινή εξάσκηση βιώνουμε πλήρως τα οφέλη τους και ενισχύουμε τη σύνδεση του νου με το σώμα και το πνεύμα.

Ασκούμαστε, μαθαίνουμε, εμβαθύνουμε σε τεχνικές διαλογισμού αυξημένης εγρήγορσης, εστιασμένης προσοχής, εσωτερικής σιγής και γαλήνης. Κάνουμε τον διαλογισμό μέρος της καθημερινής μας ζωής, της προσωπικής μας ανάπτυξης και έτσι έχοντας την πλήρη επίγνωση της διαλογιστικής κατάστασης μπορούμε να διδάξουμε αυτές τις τεχνικές.

Τελειοποιούμε τις τεχνικές αγγίγματος με στόχο την ευθυγράμμιση του φυσικού σώματος.

Ανατομία και Φυσιολογία της Yoga:

Σε αυτό το προχωρημένου επιπέδου μάθημα θα αναλύσουμε τις θέσεις – κλειδιά της Yoga, της ασφαλούς ανατομικής ευθυγράμμισης, της λειτουργίας του μυϊκού συστήματος, του εριστικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του νευρικού συστήματος για τη βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος.

Ενεργειακή Ανατομία (Τσάκρας, Nadis):

Θα ερευνήσουμε τα ενεργειακά μας κέντρα καθώς και τα ενεργειακά κανάλια κίνησης της prana, της βιοενέργειας στο σώμα μας. Θα εμβαθύνουμε στα ενεργειακά κανάλια, τις ιδιότητες και τις λειτουργείες τους. Θα αναλύσουμε τα τσάκρας, και το πώς επηρεάζουν την υγεία και την ψυχολογία μας. Με την ολοκλήρωση της ενότητας θα έχουμε βιώσει αυτή την ενέργεια και θα έχουμε εμβαθύνει στην δεξιότητα να αντιλαμβανόμαστε τον ενεργειακό κόσμο.

Ayurveda:

Αγιουρβέδα σημαίνει γνώση ή επιστήμη της ζωής. Αρχικά ήταν μια προφορική παράδοση που μεταδιδόταν από γενια σε γενιά. Τα πρώτα γραπτά κείμενα παρουσιάστηκαν περίπου πριν από 3000 χρόνια στην Ινδία. Η θεωρία της, αναπτύσει τις αρχές που διέπουν τον άνθρωπο και το Σύμπαν. Διδάσκει πως με την τήρηση των αρχών αυτών μπορεί κανείς να έχει μια ισορροπημένη κατάσταση υγείας. Ενσωματώνει τις όννοιες Πνεύμα, Νους, Σώμα, το περιβάλλον και το άτομο, ύλη και ενέργεια, διατροφή και ιδιοσυγκρασία σε μία πρακτική και ολιστική αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων υγείας.

Ψυχολογία:

Μετά από την κίνηση αγκαλιάζουμε την ψυχή. Εντάσσουμε το συναίσθημα και την συνειδητή σκέψη. Όλα αυτά διαμορφώνουν έναν άνθρωπο, επηρεάζονατς διαδραστικά το ένα το άλλο και συνεχώς τη δυναμική ροή της μορφής του σώματος.

Ποια είναι τα πιο «δημοφιλή» προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή σήμερα και ποιο είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους για να τα αναγνωρίζουμε; Κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, εξαρτήσεις, τοξικότητα και η λίστα συνεχίζει αν αυξάνει. Πώς διαχειριζόμαστε τη διαφορετικότητα των ασκούμενών μας; Πώς ανατροφοδοτούμε την απώλεια ενέργειας: Στον καθορισμένο χρόνο αναλύουμε θεμελιώδη θέματα της σχέσης δασκάλου – ακούμενου με στόχο το συνολικά αποτελεσματικό coaching προς τον ασκούμενο.

Ιστορία, Φιλοσοφιά, Παράδοση:

Μπαίνουμε βαθύτερα στην Ινδική παράδοση, τη θεωρία πίσω από την πρακτική. Τις Βέδες, τα Μπράχναμα και τις Ουπανισάδες. Τα 6 μέλη – βοηθήματα για τους Βέδες. Οι 5 συμπληρωματικοί βέδες: Ayurveda, andharvaveda, Dhanurveda, Sthapatyaveda, Arthashastra. Τα 2 επικά: Ramayana, Mahabharata.

Τα 3 ανορθόδοξα συστήματα, τα 6 ορθόδοξα φιλοφοφικά (και Yoga). Απαρχή και ανάπτυξη του Γιόγκα.

Η φιλοσοφία του κλασικού Γιόγκα του Patanjali και μεταγενέστερα συστήματα.

Restorative yoga, Εισαγωγή στη Θεραπευτική Yoga:

Σε αυτό το μάθημα τα γνωρίσουμε αναζωογονητικές θέσεις, σειρές θέσεων και τα οφέλη τους. Ο αργός ρυθμός αυτής της πρακτικής θα μας βάλει σε μια διαφορετική διαδικασία σκέψης και δημιουργίας προγραμμάτων με στόχο τη χαλάρωση και την αποκατάσταση εντάσεων και πόνων που προκαλεί η καθημερινότητα.

Yoga Nidra:

Η Yoga Nidra είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του στρες και για την κατανόηση των βαθύτερων επιπέδων τιυ διαλογισμού και της συνείδησης. Θα διδαχθούμε πώς λειτουργεί και θα βιώσουμε αντίστοιχα μαθήματα.

Yoga για παιδιά:

Εδώ η Yoga παίρνει την πιο δημιουργική της μορφή. Διδάσκεται με ειδικό τρόπο που είναι διασκεδαστικός και επιμορφωτικός μαζί. Θεατρικοποίηση, διασκεδαστικά και επιμορφωτικά παιχνίδια μέσα από asanas, που ευνοούν την αυτοέκφραση, την συνεργασία και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Αναπνευστικές ασκήσεις, οραματισμός και εισαγωγή στην ενσυνειδητότητα δίνουν στο δάσκαλο τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για να «χτίσει» ολοκληρωμένες και ουσιατικές ενότητες πρακτικών παιδικής Yoga.

Yoga για εγκύους:

Σε μια πολύτιμη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας η Yoga έρχεται να την βοηθήσει να την απολαύσει πλήρως. Θα διδαχθούμε τις κατάλληλες asanas, pranayamas και τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης που θα ενισχύσουν την φυσική κατάσταση αλλά και τη συνείδηση της μητέρας με το έμβρυο.

Η Τέχνη της Διδασκαλίας:

Συνεχής εβδομαδιαία πρακτική διδασκαλίας των σπουδαστών μας με στόχο τη βελτίωση της ικανότητας δημιουργίας αλληλουχίας και περιγραφής θέσεων, εξάσξησης στα adjustments, στη δημιουργία και διδασκαλία βαθιάς χαλάρωσης και διαλογισμού. Μέσα από ένα πλάνο διδασκαλιών με πλήρες  feedback, δίνεται η δυνατότητα της συνεχούς βελτίωσης του δασκάλου. Στο τέλος του προγράμματος οι δάσκαλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ενότητες και ροές πρακτικών και να τις παρουσιάσουν με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικά.

Marketing:

Ένας από τους πολλούς λόγους που το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα διαφοροποιείται είναι ότι μοιραζόμαστε την τέχνη της επιχειρηματικής πλευράς της Yoga. Θα εισάγουμε τις έννοιες του Branding, του Pricing, του Positioning και της αποτελεσματικής επικοινωνίας. Στο τέλος της ενότητας ο δάσκαλος θα έχει μια σαφή γνώση της σημασίας του marketing και του ρόλου που θα πρέπει να διαδραματίσει στην άμεση επιχειρηματική του δράση.

Συμπερασματικά, το πλάνο ανώτερων σπουδών της JYOTI YOGA, που θα παρουσιάσει μια υπέροχη επιστημονική ομάδα επιτυχημένων επαγγελματιών, στοχεύει στο να δώσει στο δάσκαλο όλες τις γνώσεις, την δημιουργικότητα και το όραμα, ναταξιδέψει επαγγελματικά στον δυναμικά υπέροχο κόσμο της YOGA, ζώντα την αγάπη, τη χαρά της επαφής με τον εαυτό του και τον κόσμο και την σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία και ανάπτυξη.

Βιογραφικά Επιστημονικής Ομάδας – Εισηγητών 

tsirigoti

Παναγιώρα Τσιριγώτη – Course Director

Η Παναγιώρα Τσιριγώτη είναι η ιδρύτρια της σχολής JYOTI YOGA. Διδάσκει ως lead trainer προγράμματα  εκπαίδευσης δασκάλων Hatha Yoga 200 RYT και 500 RYT, θεραπευτικά προγράμματα yoga, με ειδίκεθση στην yoga για τον καρκίνο, ομαδικά και ατομικά προγράμματα yoga, coaching και personal development. Συμμετέχει σε συνέδρια και διαλέξεις για τη θεραπευτική άσκηση και το mindfulness. Ασκεί θεραπευτικό thai massage και thai yoga massage. Είναι αναγνωρισμένη από τη Yoga Alliance ως Experienced Yoga Teacher Ε-500RYT, Ε-200 RYT και YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Διοργανώνει σεμινάρια διαχείρισης συναισθημάτων παιδιών και εφήβων. Έχει διδαχθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Παναγιώρα Τσιριγώτη συνεχίζει καθημερινά να εκπαιδεύει και να εκπαιδεύεται, κάνοντας πράξη το όραμα της JYOTI YOGA, να αποτελεί ένα δυναμικό και συναρπαστικό ταξίδι, να εμπνέει τους ανθρώπους να μαθαίνουν, να ασκούνται, να αναπτύσσονται και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή της ζωής.

kazanas

Νίκος Καζάνας

Ο Νίκος Καζάνας είναι ο ιδρυτής του Ομίλου Μελετών, όπου διδάσκεται η πρακτική φιλοσοφία Vedānta & Yoga, αλλά και απόψεις της Αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας και του Χριστιανισμού. Έχει επισκευθεί πολλά ashram στην Ινδία και είχε ως δάσκαλό του για 35 χρόνια τον Shankaracharya του Βορρά, του Jyotir Math, μέχρι το θάνατο του τελευταίου το 1997. Γεννημένος στη Χίο σπόυδασε στο Λονδίνο Αγγλική Φιλολογία, Πολιτική Οικονομία και ειδικεύθηκε στα Σανσκριτικά. Έκανε μεταπτυχιακά στο Λονδίνο και στην Ινδία (Πούνα). Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες στα ελληνικά και περισσότερες στα αγγλικά ως βιβλία και άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά. Έχει μεταφράσει τις Ουπανισάδες στα Ελληνικά. Ο ίδιος ήταν εκδότης του επιστημονικού περιοδικού Vedic Venues και τώρα είναι μέλος του Εκδοτικού Συμβουλίου πολλών πανεπιστημιακών περιοδικών στην Ινδία. Ώς ινδολόγος διεθνούς φήμης, έχει συμμετάσχει σε πολλά Συνέδρια κι έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ινδία, Ευρώπη και Αμερική.

assimakopoulou

Νεκταρία Ασημακοπούλου, MD, Ειδικός Ιατρός Εργασίας & Περιβάλλοντος – Βελονιστής

Ολοκλήρωσε την Ιατρική Σχολή και εκπλήρωσε το αγροτικό της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων. Ειδικεύτηκε στην Ιατρική της Εργασίας & Περιβάλλοντος στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «251 ΓΝΑ», «Ανδρέας Συγγρός» και «Οφθαλμιατρείο Αθηνών», ενώ παράλληλα παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία» της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Ασκεί ενεργά την ιατρική της ειδικότητα ως ιδιώτης Ειδικός Ιατρός Εργασίας & Περιβάλλοντος, συνεργαζόμενη με πλήθος εταιρειών. Εκπαιδεύτηκε και ασκεί Ιατρικό Βελονισμό και Κλασική Ομοιοπαθητική, παραμένοντας δια βίου εκπαιδευόμενη στην εναλλακτική/συμπληρωματική ιατρική. Έχει διατελέσει κατα καιρούς επιστημονικός συνεργάτης σε εταιρείες, στο χώρο των παραφαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς και στο χώρο του ιατρικού marketing. Έχει εργαστεί στο χώρο της αισθητικής ιατρικής και της ιατρικής μετάφρασης. Ασχολείται ενεργά με τη διδασκαλία ανατομίας και φυσιολογίας σε υποψήφιους δασκάλους yoga RYT 200 και RYT 500, ενώ έχει παρακολουθήσει και η ίδια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga RYT 200 της σχολής μας.

kostopoulos

Δρ Ν. Κωστόπουλος

Ο Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος αποφοίτησε το 1984 από την Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Αθηνών. Εργάστηκε στη Μονάδα Νεφρού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πνευμονικών Νοσημάτων «Σωτηρία» και στην Αναπνευστική Μονάδα στο Manchester Royal Infirmary της Αγγλίας. Είναι μέλος του συλλόγου Ομοιπαθητικών Ιατρών στηνΕλλάδα. Επί δέκα έτη άσκησε την ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο την Harley street στο Λονδίνο της Αγγλίας, συνδυάζοντας τον Αγιουρβέδα με την σύγχρονη ιατρική. Ο Vaidya (γιατρός του Αγιουρβέδα) Asvin Barot τον εισήγαγε στον Αγιουρβέδα. Από το Δεκέμβριο του 1999 π Δρ Νικόλαος Γ. Κωστόπουλος διευθύνει το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής στην Κηφισιά, στο οποίο παρέχει ιατρικές υπηρεσίες και τον επισκέπτονται για θεραπεία ασθενείς από όλο τον κόσμο. Πράλληλα μελετούν με τον Vaidya Asvin Barot τις ψυχοσωματικές ασθένειες και την αντιμετώπιση του στρες χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που προτείνει ο Αγιουρβέδα. Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις στην Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Καναδά, Ιαπωνία και Ινδία, προωθώντας την επιστημονική εφαρμογή του Αγιουρβέδα.

makri

Βιργινία Μακρή

Η Βιργινία Μακρή, γεννημένη στην Αθήνα το 1977, σπούδασε Ψυχολογία στο Université Lyon-Lumière II, Γαλλία και στο Université de Montréal, Καναδά. Το μεταπτυχιακό της στην Ψυχολογική Αξιολόγηση το απέκτησε από το Goldsmith’s College, University of London. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια εφήβων και ενηλίκων με την μέθοδο σωματικής ψυχοθεραπείας της Βιοσύνθεσης. Πιστεύει πολύ στη σύνδεση και αλληλεπίδραση συναισθήματος, σώματος και πνεύματος, καθώς και στην συμβολή και επιρροή της κυτταρικής μνήμης του σώματος στην ανάπτυξη, στη συμπεριφορά και στον τρόπο συσχέτισης του ατόμου με το περιβάλλον. Επίσης, ειδικεύεται στην κλινική ψυχολογική αξιολόγηση εφήβων και ενηλίκων με ερωτηματολόγια προσωπικότητας και προβλητικές διαδικασίες. Παράλληλα, συνδυάζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό με τη συμβουλευτική εφήβων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και καθοδήγησή τους. Τέλος, είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ελληνική Εταιρίας Συμβουλευτικής και του Διεθνούς Ινστιτούτου Βιοσύνθεσης.